tarieven


Logopediepraktijk J.E. Maas-Houtekamer heeft overeenkomsten met alle zorgverzekeraars. Heeft u een verwijzing van een arts, tandarts of orthodontist, dan worden de behandelingen rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar in rekening gebracht. Mocht u logopedische begeleiding willen voor zaken die niet door de zorgverzekeraar vergoed worden (o.a. dyslexie, NT2 en dialect), dan ontvangt u persoonlijk een rekening. Deze rekening kan dan niet ingediend worden bij uw zorgverzekeraar.

 

Meestal worden de logopedische behandelingen dus vergoed. Houdt er wel rekening mee dat iedere Nederlander van 18 jaar of ouder een verplicht eigen risico heeft. Dit is het bedrag dat u jaarlijks zelf moet betalen voor uw zorg, voordat u een vergoeding van uw zorgverzekeraar krijgt. 

 

Per 1 januari 2017 gelden er vrije tarieven binnen de logopedie. Bent u niet verzekerd of wilt u de logopedische begeleiding zelf betalen, dan wordt er een tarief berekend van € 41,- per behandeling.

 

Niet nagekomen afspraak

Het tarief voor een niet door u nagekomen afspraak bedraagt € 35,- en kan alleen in rekening worden gebracht indien:

  • De afspraak door u niet of niet tijdig (minstens 24 uur van tevoren) is afgezegd;
  • In de gereserveerde tijd geen andere cliënt behandeld wordt;
  • De cliënt op de hoogte is van deze regeling.

 

Tarieven

Het tarief voor de verschillende prestaties van de logopedist is per zorgverzekeraar anders. Wilt u weten wat uw zorgverzekeraar vergoedt, kijk dan in het onderstaande overzicht.

 

Download
Overzicht van tarieven van zorgverzekeraars
Overzicht-tarieven-2024.pdf
Adobe Acrobat document 213.6 KB