Vrijwillige kwaliteitstoets


ARNEMUIDEN (22 juni 2015) - Als een van de eerste logopediepraktijken in Zeeland en als eerste op Walcheren, heeft Logopediepraktijk J.E. Maas-Houtekamer / OMFT Zeeland in juni 2015 de Kwaliteitstoets Logopedie behaald. De toets is een systematisch en onafhankelijk onderzoek naar de kwaliteit van processen, producten en diensten rondom de logopedie. De Kwaliteitstoets Logopedie geeft inzicht over het kwaliteitsniveau in de breedste zin van het woord. 

 

Liset Maas-Houtekamer heeft besloten de Kwaliteitstoets Logopedie vrijwillig aan te gaan. “Wij willen als logopediepraktijk graag weten op welk niveau de praktijk staat, het behalen van de Kwaliteitstoets is een belangrijke bevestiging van de hoge kwaliteitsnormen die wij hanteren”. De Kwaliteitstoets Logopedie bestaat uit drie onderdelen:

Deel 1: Methodisch Logopedisch Handelen (dossiertoets).

Deel 2: NVLF Richtlijn.

Deel 3: Organisatie van de praktijk (organisatie, privacy & veiligheid).

 

Op alledrie de onderdelen zijn de praktijken van Liset Maas-Houtekamer als positief beoordeeld: 100% conform. De kwaliteitstoets werd uitgevoerd door auditors van het onafhankelijke Health Care Auditing (HCA). “We zijn er trots op dat we erkend zijn als kwaliteitspraktijk en logopedische zorg van hoog niveau kunnen aanbieden aan zowel volwassenen als kinderen. Het laten afnemen van deze kwaliteitstoets is een logische stap in het proces van continue kwaliteitsverbetering waarvoor ik samen met mijn collega Leonie Teunissen, als logopedist sta. Wij willen u als cliënt het beste bieden”, aldus Liset Maas.

 

De praktijk in Arnemuiden is een allround praktijk met als specialisatie oro-myofunctionele therapie (OMFT), stotteren, spraakafzien/liplezen, hoortraining (CI), Nederlands met gebaren (NMG), de Hanen-oudercursussen (praten doe je met z’n tweeën/More than words), lees- en spellingsproblemen, spraaktaalproblemen bij jonge kinderen en communicatieproblemen bij kinderen met autisme. In de vestiging in Middelburg wordt uitsluitend OMFT gegeven.

 

Hieronder is het behaalde certificaat weergegeven. 

 

 

Download
Certificaat Kwaliteitstoets Logopedie
Certificaat_Logopediepraktijk_Maas-Houte
Adobe Acrobat document 144.0 KB